Over Ons

Organisatie

Momenteel "ben" ik, Roelof Korporaal "Pure Designs". Pure Designs is de naam die ik mijn online portfolio heb gegeven. Op het moment ben ik 20 jaar oud, Informatica student aan Hogeschool Windesheim en enorm gepassioneerd over grafisch ontwerp en het ontwikkelen van (web)app's. Dit begon allemaal een aantal jaren geleden, in 2009. Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met het maken van websites. Dit begon als hobby omdat ik meer wou weten over websites en het leuk vond iets op het internet te maken waarmee ik mensen kon bereiken.

Ondertussen was ik ook vaak bezig met gratis software om foto's te bewerken. Vooral het maken van eigen plaatjes vond ik hierbij erg leuk. Naarmate de tijd verstreek ontdekte ik steeds meer en begon ik mijn twee hobby's te combineren: ik ging websites ontwerpen en ontwikkelen.

De eerste websites maakte ik al op de middelbare school en toen ik een studierichting moest kiezen was de keuze snel gemaakt: Informatica. Met de technische kennis die ik daar leer worden de mogelijkheden voor mij steeds groter. Mijn (web)app's kunnen steeds meer en ondertussen ontwikkel ik mijn eigen creativiteit door in m'n vrije tijd elke keer weer vernieuwende ontwerpen te maken. Inmiddels is de term "(web)app" een aantal keer voorbij gekomen. Om verwarring te voorkomen: (web)app staat voor websites en op websites gebaseerde apps. Doordat de digitale wereld steeds meer gericht is op mobiele technologie worden internet georiënteerde apps steeds populairder. Met (web)app wordt dus bedoelt "websites, en web-apps".

Visie

Bij Pure Designs maken we niet een website voor u, wij maken hem met u. De wensen van de klant staan altijd voorop en daarom staat contact met de klant bij ons centraal. Voor u als klant betekent dit dat ik altijd probeer om een ontwerp te maken wat bij u past. Ik probeer een stoer, netjes, strak, uitbundig of sober ontwerp te maken afhankelijk en op basis van uw wensen en de uitstraling die de site (of de poster/flyer/huisstijl) moet hebben. Door mijn studie en eigen ervaring wil ik eerst een beeld hebben van wat het doel van de (web)app is voordat er iets gemaakt wordt, zodat deze precies aansluit op uw wensen.

Indien u niet direct voor ogen heeft wat u zou willen maar wel een globaal idee heeft, dan help ik u graag met het uitdenken van de verschillende functies en doelen die de (web)app zal dienen. Vanuit mijn studie heb ik altijd ervaren dat de betrokkenheid van klanten binnen de Informatica een probleem kan zijn doordat ontwikkelaars de neiging hebben direct te gaan bouwen en daarbij de wensen van de klant "niet juist" of "juist niet" in de applicatie vatten. En daarom doe ik dit anders; bij Pure Designs staan de klant en de wensen van de klant centraal. Want wat zou het voor dienstverlening zijn om een applicatie te ontwikkelen voor iemand waar diegene niets aan heeft?

Indien u interesse heeft in één van de diensten van Pure Designs:
- Grafisch ontwerp ((web)apps, huisstijlen, visitekaartjes, posters, flyers e.d.)
- Ontwikkelen van uw (web)app
- Hosten van uw (web)app
Dan kunt u contact opnemen via de contactpagina.